måndag 9 maj 2022

Apelsin och chokladbiscotti


 Biscotti är alltid en bra ide. Det finns många varianter och saffran och choklad har länge varit en favorit men tvingas nu bli slagen av denna variant.
Att tänka på när man bakar dessa är att bara låta dom svalna en liten stund efter man tagit ut dom i ugnen så chokladen hinner "stanna" annars så blir det inga fina snitt 😊 

Ingredienser:
150 g sötmandel, grovt hackade
4 dl vetemjöl
2,5 dl socker
Zest från två apelsiner
1krm salt
0,5 tsk bakpulver 
2 ägg
100 g grovhackad choklad

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Grovhacka mandel och rosta dom i en panna.
Blanda mjöl, socker salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt apelsinzesten, mandeln och chokladen.
Knäck i äggen och blanda allt ordentligt. Degen kommer vara lite geggig.
Rulla till två rullar. Ha rikligt med mjöl på händerna och lite på bänken.
Lägg på bakplåtspapper och grädda 25 minuter.
Låt rullarna svalna något och skiva rullarna i ca 1,5 cm tjocka skivor.
Lägg på ett galler och torka ugnen på 100 grader i ca 30 minuter.
Låt det svalna på gallret över natten innan du lägger dom i en burk så du är säker på att dom inte är fuktiga.

Lite tidskrävande men det är det helt klart värt!