Nu kommer dom fina rabarbernađ Lite tidigt att börja skörda sĂ„ det fick bli köperabarber i vĂ€ntan pĂ„ dom "riktiga" Ăr vĂ€ldigt sugen pĂ„ att göra rabarbermarmelad. Ska prova det snart. NĂ„vĂ€l Den hĂ€r pajen blev sĂ„ lyckad att den fick komma in pĂ„ bloggen bums. Citron, kardemumma och rabarber med ett tĂ€cke av smuldeg smaksatt med sirap. Yummie, yummie.
Ingredienser
500g rabarber
1/2 citron, saften
1 msk potatismjöl
1 dl socker
2 tsk nymalen kardemumma
1 dl socker
2 tsk nymalen kardemumma
Smuldegen
100g smör
2,5 dl vetemjöl
1 dl socker
2 msk ljus sirap
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Gör sÄ hÀr :
SÀtt ugnen pÄ 175 grader
TvÀtta och skala av det grövsta frÄn rabarbern.
Skiva i cm tora bitar.
LÀgg i en form och pressa över citronen. Blanda socker, potatismjöl och kardemumma i en kopp och tre det över rabarbern
Blanda samtliga ingredienser till smuldegen med en elvisp tills den blir "smulig"
HÀll det över rabarbern och grÀdda i ugnen 20-25 minuter.
LĂ„t den svalna nĂ„got och servera med vaniljglass đ