I år kommer mina rabarber som aldrig förr. Kanske har att göra med att dom fick ordentigt med hönsgödsel...:)
Så då fick jag för mig att göra lite marmelad. Rostat surdegsbröd med marmelad och en kopp kaffe. kan man börja dagen bättre. Och hur enkelt är det inte nu att göra marmelad när det finns syltsocker?
Så här gjorde jag:
Ingredienser:
700g rabarber
1 citron, zest och saft
500g syltsocker
1 msk vaniljsocken
½ dl vatten
Gör så här:
Tvätta och skiva rabarbern i bitar
Ta ett zestjärn eller riv citronskalet
Pressa citronen
Blanda samtliga ingredienser i en kastrull, socker (sylt och vanilj),vatten, rabarber och citron (zest och saft) Låt det koka ihop tills rabarber är helt mjuk och allt blir som en kräm. Ca 10-15 minuter.
Häll upp i rengjorda varma burkar.
Denna omgång räkte till tre burkar av lite mindre sort.
Mumsellimums :)