måndag 16 juli 2012

Italieninspirerad pasta


Nu börjar vår semester och imorgon bär det av till Korsika.Det Korsianska köket ska vara något ut över det vanliga och det ska bli roligt att ta del av det. Efter 10 dagar på Korsika så fortsätter vi till Sardinien och Italien, så jag hoppas att få mycket inspiration.  Uppladdningen har börjat och igår kväll blev det en pasta med ugnsbakade tomater, kapris, oliver och sardeller. För att riktigt komma i stämning så lyssnade vi italiensk smörsång, Pausini, Tozzi och Ramazotti. Tozzi ligger nog mig närmast om hjärtat, kan dock inte bestämma mig fär om ti amo eller gente di mare är bäst. Jag kanske inte behöver välja =) Men visst är han fin i sitt långa röda hårsvall. Här kommer iallafall recepet:
Italien inspirerad pasta
1 ½ ask körbärstomater
1 gul lök
2 vitlökslkyftor
1 dl kapris
3 dl svarta oliver
4 sardeller
3 msk tomatpure
lite sambal oelek
2 dl vitt vin
300 g linguine ( eller vilken pasta man gillar)
Färsk basilika
Parmesan
Gör så här:
Värm ugnen till 150 grader, halvera tomaterna och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. Strö över salt och socker och peppra lite. Sätt in i ugnen och baka av dom 1 timme.
Hacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka oliverna, finhacka även sardellerna och kaprisen.
Värm olivolja i en stekpanna fräs lök och vitlök ett par minuter men inte på så hög värme att de får färg. Tillsätt tomatpuren och sambal oelek. Häll på vinen åt låt det börja puttra. Tillsätt oliver, kapris och sardeller. Stäng av pannan och låt det vila medans du kokar pastan. Häll av pastan och blanda med lite olivolja. Värm upp pasta såsen och tillsätt de varma ugnstomaterna. Blanda allt tillsammans. Servera med färsk hackad basiliga och parmesan.
Bon appéti
PS jag skriver igen efter semester i september, Kram!