torsdag 8 november 2012

Lätt Kycklinggryta

Visst är det lov men efter 1 ½ vecka så är det nog dags för lite vardag... Så här är en gryta som är snabb, enkel och god. Vi åt ris och grönsallad till men det fungerar lika bra med couscous, pasta eller bulgur.
Ingredienser:
1 kg kycklinglårfile med ben
1 tetror tomatkross
3 vitlökar
2 scharlottenlökar
gröna oliver med kärnor
2 kvistar rormarin
salt, peppar
Rivt skal av 2 citroner, saft av 1
smaka av med lite honung.
Så här gör man:
Salta och peppra kycklingen. Bryn dom i en stekpanna så att de får fin färg.
Hacka vitlöken och schalottenlöken. Fräs i en gryta men inte så de får färg. Lägg i kycklingen i grytan och tillsätt tomatkrossen. Riv citronskalet och pressa i saften. Lägg i rosmarinkvistarna. Låt grytan puttra under lock ca 30 min. Smaka av med ev extra salt och peppar tillsätt så mycket honung som du tycker är gott. Häll i oliverna och låt grytan dra ett par minuter.
Bon appétit!