Och vad passar då bättre än att ha ätit clafoutis aux cerise en fransk efterrätt som får symbolisera att konserten blev barnens cherries on the top.
Ingredienser:
500 g bigarråer
½ dl vetemjöl
50 g mandelmjöl
3/4 dl socker
½ vaniljstång
skal av 1 lime
2 ½ dl vispgrädde
2 ägg
2 äggulor
Smör och socker att ströa formar med.
Lätt vispad grädde till servering.
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Kärna ur bigarråerna.
Blanda mandelmjöl, mjöl, socker, limeskal och urskrapet av den halva vaniljstången.
Häll i grädde, ägg och äggulor.
Vispa till en jämn smet.
Smöra och socker ströa portionsformar.
Häll i smet till 2/3 delar.
Plutta i bigarråer.
Grädda i ca 30 minuter tills de fått fin färg.
Ät och njut med lättvispad grädde.
Bon appétit!
Självklart måste jag ju lägga upp ett klipp med gruppen och då väljer jag ju såklart sången då dom sjunger att mamman är den bästa vännen genom livet.