tisdag 14 maj 2013

Citronmarinerad kyckling med zucchinitagliatelle i örtröra

Nu kommer det lite nyttig vardagsmat på begäran. Vill man ha det extra nyttigt så äter man naturligtvis inte det goda skinnet på kycklingen... Hm stannar nog i vassen i sommar igen...
Som du ser på bilden så blommar salvian för fullt i min kryddgård, det är verkligen lyx att frossa i färska kryddor. Allt blir godare! Jag mumsar vidare =)

Ingredienser:
800-900 g kycklingdelar alternativt filéer

Marinad:
1 citron, skal och saft
3 vitlöksklyftor
färska kryddor jag använde, citrontimjan, citronmeliss, persilja och salvia.
3 msk aromat-krydda

Zucchinitagliatelle:
2 zucchini
3 morötter
1 purjolök
salt
3 vitlöksklyftor
1 dl hackad persilja
en knippa salvia finhackad
1 citron saft och skal

Så här gör man:
Mixa samtliga ingredienser till marinaden och gnid in blandningen i kycklingen. Låt det marinera gärna ett par timmar eller över natten.
Medans kycklingen ligger på grillen så finns det tid att göra grönsaks tagliatellen.
Skär bort ändarna på zucchinin.
Hyvla långa remsor med en osthyvel.
Bred ut remsorna på ett fat och strö på salt.
Låt det dra i 15 minuter.
Skölj av remsorna i ett duschlag och låt de torka på hushållspapper.
Finhacka purjolök och vitlök.
Skala morötterna och hyvla dem i skivor också.
Fräs lök och morötter i smör, till löken blir mjuk.
Tillsätt zucchinin och låt det fräsa försiktigt under lock ett par minuter.
Tillsätt det rivna citronskalet och smaksätt med citronsaften.
Blanda i den hackade persiljan och salvian.

Bon appétit!