lördag 25 maj 2013

Kronärtskockor med sardell och vitlökssmör

Blev någon slags enkel variant på tapas igår. Focaccia, charkuterier och kronärtskockor med en helt underbar sås. Det var så gott! Nötig och salt mummelimums.

Ingredienser för 2 personer:

2 kronärtskockor
½ citron
salt

Sås:
3 vitlöksklyftor
3 sardeller
½ dl olivolja
50 g rumstempererat smör

Gör så här:

Fyll en gryta med vatten, pressa i den halva citronen och salta.
Koka kronärtskockorna i 30 minuter under lock.

Såsen:
Skiva vitlöken tunt och finhacka sardellerna.
Häll i olivoljan i en kastrull och tillsätt sardellerna och vitlöken.
Värm och när du hör att vitlöken börjar fräsa så drar du ordentligt ner värmen. Låt det småputtra på låg värme i 10 minuter.
Låt blandningen svalna.
Mixa ihop blandningen med det rumstempererade smöret till en smidig sås.

Bon appétit!