Blev någon slags enkel variant på tapas igår. Focaccia, charkuterier och kronärtskockor med en helt underbar sås. Det var så gott! Nötig och salt mummelimums.
Ingredienser för 2 personer:
2 kronärtskockor
½ citron
salt
Sås:
3 vitlöksklyftor
3 sardeller
½ dl olivolja
50 g rumstempererat smör
Gör så här:
Fyll en gryta med vatten, pressa i den halva citronen och salta.
Koka kronärtskockorna i 30 minuter under lock.
Såsen:
Skiva vitlöken tunt och finhacka sardellerna.
Häll i olivoljan i en kastrull och tillsätt sardellerna och vitlöken.
Värm och när du hör att vitlöken börjar fräsa så drar du ordentligt ner värmen. Låt det småputtra på låg värme i 10 minuter.
Låt blandningen svalna.
Mixa ihop blandningen med det rumstempererade smöret till en smidig sås.
Bon appétit!