måndag 27 maj 2013

Grillad kycklingfilé, sallad med mango och mynta samt jornötsdressing

Det här åt vi till middag dagen innan vi sprang Angers trail. Jag hade fått instruktioner att inte äta något tungt dagen innan loppet och det visade sig vara ett bra tips. På  lätta ben tog jag och R oss genom hela banan i vackert solsken och fick se underbara platser. Ett verkligen fint minne. 

Ingredienser:

Grillad kycklingfilé
grönsallad
1 mango
1 kvist mynta
½ rödlök
cocktail tomater

Dressing:
1 dl jordnötssmör
3 msk pressad citron
1 msk råsocker
½ pressad vitlök
1 krm sambal oelek
vatten

Gör så här:
Blanda ihop samtliga ingredienser till dressingen och späd den sedan med vatten till lämplig konsistens.
Tärna mangon och skiva löken tunt. Halvera tomaterna. Lägg allt i en skål och blanda med dressingen.
Skölj och torka salladen. Riv den i bitar. Blanda ihop med övriga grönsaker precis innan servering så salladen inte hinner bli för ledsen. Servera med grillad kyckling.

Bon appétit!


Film från förra året, vi sprang 18 km igår =)