onsdag 21 maj 2014

Nederländsk citronkaka



Hittade det här receptet i en Nederländsk mattidning och var tvungen att prova. Den innehåller kwark och jag skulle nog översätta det med kesella. 10 % fett innehåller kwargen och den smakar som fet yoghurt. Sedan använder dom mjöl med tillsatt bakpulver här med det är nog bara att tillsätta ytterligare 1-1½ tsk extra.
Gott och saftigt blev det. En sån där kaka som inte gör något om den får stå lite i kylen och safta till sig.

Ingredienser:
1 citron, skalet
75 g smör rumstempurerat
125 g socker
2 ägg
150 g kwark
50 ml mjölk
1 tsk bakpulver
200 g självjäsande mjöl

Topping
185 g Philadelphia ost
100 g florsocker
citronsaft från 1 citron
jordgubbar

Gör så här:
Vispa smör och socker i 5 minuter. Tillsätt äggen ett i taget.
Blanda i citronskal och kwark.
Sikta i mjöl och bakpulver.
Vänd ner mjölet.
Klä en form med bakplåtspapper  storlek ca 34x23 cm
Baka av i ugnen 175 grader i 30 min.
Låt kakan svalna i 2 timmar.
Blanda toppingen och bred på kakan.
Klyfta jordgubbar.
Sikta över lite florsocker.

Eet smakelijk!