Nu när det är sparrissäsong så måste man ju passa på att frossa. Köpte på marknaden 1 kg grön späd sparris för 3 euro! Halva kilot bara åt vi som de var. Jag sparade det som jag bröt loss för att andra halv kilot blev nämligen en soppa. Den var så god, fråga R som åt så mycket att vi andra blev förundrade.
Ingredienser:
½ kg sparris
2 gula lökar
5 dl vispgrädde
5 dl kycklingbuljong
1 dl vitt vin
200 g rökt lax
salt och peppar
Gör så här:
Skär bort det torra längst ned på sparrisen och kasta bort det.
Dela i resten i bitar.Koka i lättsaltat vatten i 3 minuter.
Häll de i ett durkslag.
Lägg åt sidan några skott som garnering.
Finhacka löken. Bryn den på svag värme tills den blir mjuk.
Tillsätt buljong, vin och grädde.
Lägg i sparrisen och låt det koka i 10 minuter.
Mixa soppan slät.
Salta och peppra.
Lägg laxskivor i botten på djupa tallrikar.
Häll över soppan och garnera med sparrisskotten.
Eet smakelijk!
Skördedags även i trädgården =)