onsdag 6 oktober 2021

Plommon och mandelkaka


 Så fina plommon det finns nu i affären. Ica hade extrapris en hel ask för 10 kr så jag slog till. Stora söta fina violetta plommon. Det fick bli en riktig saftig plommonkaka. Så gott och jag älskar när det blir så där saftigt lite kladdigt. Yummie!

Ingredienser
5 stora plommon
3 ägg
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
2,5 dl vetemjöl
100 g smör
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
100 g mandelmassa

Gör då här:
Sätt ugnen på 175 grader
Riv mandelmassa och dela plommonen i mindre bitar.
Klä en brödform med bakplåtspapper ( så slipper du disk )
Smält smöret i en kastrull.
Rör ner socker, farinsocker, vaniljsocker och bakpulver.
Knäck i ett ägg i taget 
Rör i mjölet mjölet.
Vänd ner mandelmassan i smeten och tillsätt plommonen försiktigt så dom inte geggas sönder.
Häll smeten i formen och grädda ca 45 minuter. 

Låt svalna och pudra lite florsocker över.

Njut med en kopp kaffe!