Har ni sett vilken färg! Det beror på att jag använder ägg från mina höns och nu på sommaren är gulorna såååå gula! Här är iallafall den perfekta curden att ha till glass, tårtfyllning, blanda med grädde ja du väljer själv. En liten sak att tänka på, blir det mycket juice från limen och citronerna kan man få ha i lite extra socker. Smaka av innan du har i äggen för sen är det kört.
Ingredienser:
3 citroner
2 lime
3 citroner
2 lime
75 g smör
2 dl socker (ev mer)
3 ägg
2 dl socker (ev mer)
3 ägg
Gör så här.
Riv zesten av limen och citronerna fint. Pressa ur all saft från citronerna och limen.
Riv zesten av limen och citronerna fint. Pressa ur all saft från citronerna och limen.
Lägg zest juice, smör och socker i en kastrull. Värm blandingen så att smöret smälter. Ta av katstrullen och låt den svalna något.
Nu kommer vi till det momentet där man få va lite på sin vakt. För att vara beredd så tappa upp iskallt vatten i diskhon så du snabbt kan kyla av botten på kastrullen.
Nu kommer vi till det momentet där man få va lite på sin vakt. För att vara beredd så tappa upp iskallt vatten i diskhon så du snabbt kan kyla av botten på kastrullen.
Knäck i äggen i den avsvalande blandingen. Sätt på plattan och vispa hela tiden tills blandingen börjar tjockna. Tänk på att den kommer tjockna lite ytterligare när den svalnar. Men tänk att du ska värma till den är lite tjockare vaniljsås. När blandingen börjar bli det så ta av kastrullen och fortsätt vispa till blandingen svalnar. Det här är viktigt för kastrullen kan ha massa värme kvar i botten och tar man av den kan det eftervärmas och bränna i botten.
Man jag även göra detta över ett vattenbad men jag tycker det tar så lång tid.
Man jag även göra detta över ett vattenbad men jag tycker det tar så lång tid.
Se är det bara att hälla på burk.
Lycka till
Lycka till