Ingredienser:
Topping:
1 msk smör
3/4 dl vetemjöl
40 g mandel (grovhackade)
1 dl råsocker
3/4 tsk kanel
Kaka:
30 g mald mandel
1 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
125 g smör
1,3 dl råsocker
2 ägg
½ tsk kanel
1 nypa salt
100 g blåbär
1 msk mjölk
Så här gör man:
Sätt ugnen på 180 grader.
Börja med toppingen: Blanda smör och mjöl ordentligt. Blanda i socker, nötter och kanel. Ställ det kallt.
Kakan: Klä en form (20x20) med bakplåtspapper. Mal nötterna, blanda mjöl och bakpulver.
Vispa socker och smör fluffigt, tillsätt ägg. sikta i mjölblandingen och blanda i kanel och salt. Blanda försiktigt i mandeln, blåbär och mjölk.
Bre ut smeten i formen och strö över toppingen.
Grädda ugnen i 25-30 minuter.
Låt kakan svalna på galler. Skär i små rutor.
Bon appétit!