R har berättat för mig att "Pata" lagar alla mina fiskrecept. Jag blir helt sjukt stolt! Så det här receptet är till dig Pata, hoppas det smakar.
Ingredienser:
250 g färska lasangeplattor
1 dl riven parmesanost
Fyllning:
300 g laxfile
200 g pilgrimsmusslor
250 g ricotta
rivet skal av 1 citron
1 ägg
4 msk hackad persilja
2 msk hackad kapris
Saffranssås:
2 scharlottenlökar
1 vitlöksklyfta
smör
025 g saffran
½ msk mjöl
3 dl grädde
1 dl mjölk
1 msk pressad citron
Så här gör man:
Fyllningen: Skär lax och musslor i bitar. Inte för smått för då blir det bara geggigt.Blanda ricotta, citronskal, ägg, kapris och persilja i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner lax och musslor i blandningen.
Såsen: hacka scharlottenlöken och vitlöken fint.
Fräs löken i en kastrull i lite smör, tillsätt saffran och låt det fräsa en stund.
Tillsätt mjölet och häll på grädde och mjölk lite i taget under vispning. Låt det småputtra i 10 minuter. Smaka av med citron, salt och peppar.
Lägg en rand med fyllning på varje lasagneark och rulla ihop. Lägg i en ugnsfastform och vänd skarven ner så rullarna inte rullar upp sig.
Häll över såsen och strö parmesanost över.
Gratinera i ugnen, 200 grader i 20 minuter
Bon appetit!