Här kommer lite länkar till glöggmys som jag gjorde förra året:
- Baconlindade dadlar med feta ost
- Tepanadesnurror
- Vin chaud
- Saffran och chokladskorpor
- Adventskaka
- Varma fikon med parmaskinka och chevre
Ingredienser:
1 kyckling
4 msk socker
olivolja
1 gul lök
4 apelsiner
2 kvistar färsk rosmarin
1 msk balsamvinäger
1-1½ tärning hönsbuljong
en skvätt grädde
Gör så här:
Dela kycklingen i lagom bitar.
Smält socker och olja i en panna till karamell.
Ha i kycklingbitar och lök i pannan, låt allt få färg.
Pressa saften ur tre av apelsinerna.
Häll saften över kycklingen och repa en av kvistarna rosmarin och ha i.
Tillsätt balsamvinäger och kyckling buljong.
Låt det hela småputtra under lock i ca 20 min eller tills du märker att kycklingen är klar.
Halvera sista apelsinen, filea ena hälften och skiva resterande i skivor.
Red såsen med lite grädde.
Tillsätt apelsinfiléerna
Dekorera med apelsinskivorna och resterande färska rosmarinen.
Servera med grönsallad och ris
Eet smaklijk!