fredag 8 november 2013

Pulled pork

Äntligen en rätt där alla i familjen är helt överens om att det är jättegott! Barnen tyckte till och men att vi skulle ha det här som stående rätt i veckan. Bättre betyg än så kan det ju knappast bli. Jag gjorde på dryga kilot kött så vi har rester till helgen och då ska jag lägga det i hamburgerbröd med coleslaw, mums!

Ingredienser:

1 kg fläskkarré
salt och peppar
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
smör att steka i
½dl chilisås, jag använde hickorysmak
1 msk sambal oelek
1 ½ msk koncentrerad oxfond
1½ dl coca-cola

Tillbehör igår
coleslaw och klyftpotatis men det går ju att variera i det oändliga..

Gör så här:
Salta och peppra fläskkarrén och lägg den i en gjutjärnsgryta som tål att stå i ugnen.
Hacka lök och vitlök.
Stek löken på låg värme i smör tills den blivit mjuk.
Blanda chilisås, sambal oelek, oxfond och coca-cola i en skål.
Häll blandningen över köttet.
Lägg löken ovanpå köttet.
Sätt på locket och ställ in i ugnen på 150 grader i 4 timmar.
Efter 4 timmar ta ut kastrullen och ta med två gafflar och dra isär det saftiga trådiga köttet.
Se till att blanda upp det med marinaden som kokat ihop i botten annars kommer du inte få härlig smak på allt kött.
Servera med tja vad du vill men passa dig för att du inte äter för mycket...

Eet smaklijk!