tisdag 26 november 2013

Lax med röd curry och kokosmjölk


Mat i vardagen som går fort men är jättegod, hm inte alltid helt lätt men det här är ett sånt recept.
Klart på ett par minuter och det som tar tid är faktiskt att koka ris!

Ingredienser:

600-700 g lax
2 burkar kokosmjölk
1 ½ msk röd curry
1 stor näve sockerärtor
300 g bladspenat
1 ask cocktailtomater
salt och peppar

Gör så här:
Lägg currypastan i en varm stekpanna, häll i lite av kokosmjölken och rör om.
Låt currypastan lösa sig och häll därefter i resterande kokosmjölk.
Lägg i blandspenat och låt det koka med en stund.
Tillsätt socker ärtorna.
Förbered laxen med att ta bort skinnet och skära det i en ca 3 cm stora kuber.
Häll i laxen och sänk värmen rejält låt det bli varmt och rör försiktigt så att inte laxen går sönder.

Servera med ris, jag tog vildris.

Eet smaklijk!