Ingredienser:
2 runda ark med smördeg för efterätter
3 äggulor
70 g socker
70 g mald mandel
70 g smör rumstempurerat
50 g mörk choklad
(1 féve av poslin + en papperskrona)
Så här gör man:
Sätt ugnen på 210 grader.
Smält chokladen i ett vatten bad.
Rör ihop 2 äggulor med sockret.
Blanda i mandeln och tillsätt den smälta chokladen
Lägg den ena rundeln smördeg på ett bakplåts-papper.
Bre ut fyllningen men inte ända ut i kanterna. Stoppa i porslins figuren.
Lägg den andra rundeln ovanpå och tryck till kanterna med en gaffel.
Skär ett mönster på kakan och gör några små hål så luft kan komma ut.
Blanda en äggula med lite vatten och pensla kakan
Grädda i 30 minuter. Låt svalna innan den avnjutes.
Bon appétit!
Dagens Kung! |