onsdag 30 januari 2013

Crème brûlée simple

Det här är väl ändå en fransk klassiker! Jag tror att den finns med i princip jämt på alla efterätts menyer. Och varför inte det är ju gott! För visst är det härligt att få knäcka sitt karamelliserade sockerlock !
Ingredienser:
3 äggulor
25 cl grädde
10 cl mjölk
50 g socker
2 tsk vaniljsocker
råsocker
Så här gör man:
Värm ugnen till 120 grader.
Vispa ihop, ägg, grädde, mjölk och vaniljsocker. Häll blandningen i fyra formar. Baka av i ugnen i 35-50 min
Kontrollera att det är lagom konsistens genom att slå lite på sidan av formarna för att se att de börja precis stanna. Ta ut och låt svalna. Strö över råsocker och bränn med en liten gasbrännare så sockret blir karamelliserat.
Bon appétit!
Ps: har läst att det ska gå att få perfekt resultat enkelt genom att ha ugnen på 100 grader och låta de stå 2 timmar istället. Har inte provat ännu men ska göra det någon gång =)