måndag 28 januari 2013

Varm chokladbakelse med apelsinsorbet




Jag fick detta recept av Ulrika som sa att det är ett så bra recept att man lyckas varje gång. Och mycket riktigt det blev super smarrigt. Men det var svårt att hålla K från smeten och det färdigt resultatet för att hinna ta ett kort innan allt låg i magen!
Ingredienser till 4 personer:
Chokladbakelse
100 g mörk choklad
90 gram smör
2 ägg
2 äggulor
40 g socker
2 tsk mjöl
4 portionsformar
Apelsinsorbet
1 dl socker
1 dl vatten
2½ dl pressad apelsin
rivet skal från 1 apelsin
saft från en citronklyfta
Så här gör man:
Chokladbakelse: 
Smält smöret och chokladen i en kastrull på låg värme. Dra kastrullen åt sidan Vispa ägg med socker till en fluffig smet. Blanda chokladsmeten med äggsmeten. Tillsätt mjölet. Hit går att förbereda.
Smörj portionsformar med smör och mjöla dem. Grädda i ugnen 6-7 minuter i 225 grader
Sorbet:
Koka vatten och socker till en simmig konsistens, låt blandningen svalna. Rör i övriga ingredienser och kör alltihop i en glassmaskin.
Bon appétit!